Είναι αλήθεια, στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά sites που λειτουργούν σαν online κατασκευαστές , προσφέροντας τα λεγόμενα έτοιμα templates.

Σας δίνουν εργαλεία τα οποία βοηθούν να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο χωρίς την βοήθεια ενός επαγγελματία.

Πραγματικά ακούγεται σαν μια μεγάλη ιδέα, στην αρχή, γιατί μόλις συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς είναι θα καταλάβετε πως δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Τι σημαίνει “καλή” Ιστοσελίδα;

Μία καλή Ιστοσελίδα είναι πολλά περισσότερα από μια σελίδα περιεχομένου, κάποιες φωτογραφίες και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αποτελεί σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ στα χέρια σας το οποίο πρέπει πάντα να διαμορφώνεται έχοντας κατά νου τον πελάτη, ώστε όταν αυτός μας επισκέπτεται να μπορεί εύκολα να βρει την πληροφορία που χρειάζεται.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το site του πρέπει να είναι κατασκευασμένο και να παρουσιάζεται έτσι ώστε να υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Σημαντικά χαρακτηριστικά περιεχομένου για μία Ιστοσελίδα

Εξατομικευμένη παρουσίαση ώστε να προβάλλονται με τον βέλτιστο τρόπο οι υπηρεσίες σας.

Εύκολη πλοήγηση με προσθήκη πολλαπλών εργαλείων ενημέρωσης και επικοινωνίας του πελάτη. (πχ βίντεο, φόρμες, πεδίο Blog, social streem συνδεδεμένο με τα επαγγελματικά social accounts.

Αισθητικό περιεχόμενο το οποίο να συμβαδίζει με την φιλοσοφία και την προσωπικότητα σας.

Τοποθέτηση κειμένων σε στοχευμένα σημεία του site λαμβάνοντας υπόψιν τον πελάτη και τις ανάγκες του.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε έτοιμα templates για την Ιστοσελίδα.

1) Γιατί απλά είναι “έτοιμα” και δεν εξελίσσονται.

Ένα έτοιμο template έχει κατασκευαστεί πάνω στη λογική του “κόψε-ράψε”.

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την λειτουργικότητα που σας επιτρέπει η οποία τείνει να είναι και περιορισμένη.

2) Γιατί δεν ξεχωρίζετε, είστε ίδιοι με χιλιάδες άλλους.

Το ίδιο template, με το ίδιο σχέδιο και το ίδιο (περιορισμένων δυνατοτήτων) λειτουργικό είναι πολύ πιθανό να το έχουν παράλληλα άλλοι 180.000 επαγγελματίες.

3) Φτωχή επιλογή – Φτωχά αποτελέσματα | Κατασκευή Ιστοσελίδας

Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική, γιατί λοιπόν ένας φιλόδοξος επιχειρηματίας να αρκείται σε μία κακή ως μέτρια ιστοσελίδα η οποία δεν ανταποκρίνεται στην δυναμική και στην προσωπικότητα του;

4) Περιορισμένες εσωτερικές σελίδες

Τα έτοιμα templates συνήθως προσφέρουν περιορισμένο αριθμό εσωτερικών σελίδων.
Αυτό συνεπάγεται λιγότερα κείμενα, μικρότερο περιεχόμενο, άρα λιγότερες λέξεις-κλειδιά και πενιχρά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης (Google).

5) Δεν είναι πάντα φιλική προς τον χρήστη κινητού ή tablet

Σήμερα, έξι στους δέκα επισκέπτες του site το επισκέπτονται από το κινητό ή από το tablet τους.

Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο η ιστοσελίδα πρέπει να ανταποκρίνεται σωστά στις οθόνες όλων των ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι επαγγελματίες επιλέγουν την Web Adventure για την κατασκευή του site τους, γνωρίζοντας πως αυτό θα συμβαδίζει με τις προσωπικές τους ανάγκες και φιλοδοξίες.

Η δυναμική ιστοσελίδα θα λειτουργεί σωστά, τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Θα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, θα έχει εύκολη πλοήγηση, υψηλή αισθητική και δυναμικό περιεχόμενο το οποίο θα ακολουθεί την φιλοσοφία και την προσωπικότητα σας.